Shopee Dropship Supplier

Suka meniaga kat Shopee? Ke belum try lagi. Yg dah try meniaga kat Shopee tu alhamdulillah. Bagus sebab Shopee ni pendaftaran sangat mudah. Buat masa ni, Shopee belum lagi letak syarat mesti ada SSM baru boleh buka akaun seller. Malah, konsep buyer dan seller dalam satu akaun tu memang practical sangat. Tapi kan, macam mana […]

Read More »

Sistem Automasi Dropship dan Pengurusan Vendor

Seperti yang dijanjikan, NT nak cerita tentang sistem yang baru dibangunkan untuk apa ya? Pertama, mestilah untuk memenuhi minat diri sendiri. Kedua, ialah untuk melihat para peniaga dropship di Malaysia ni berubah daripada cara manual kepada yang lebih sistematik menggunakan sistem E-dagang yang ada fungsi automasi dropship. Kalau kat obersea, memang dah banyak dah sistem […]

Read More »

Camne NT siapkan PhD dalam tempoh 3 tahun.

Pernah dengar ada sorang kawan ni bgtau. Dia kata kalau nak study nak kena tempat selesa. Kat rumah tak boleh sebab banyak gangguan &_$#-+(()&$@. Nak study or siapkan tesis kena pegi library. Tapi, bila pegi library sehari suntuk pun tak dapat buat apa-apa. Dia tanya NT pulak buat camne? NT kata, memang NT suka gi […]

Read More »

Untung nasib kerja makan gaji

Rakan-rakan, percayalah bahawa rezeki setiap daripada kita telah ditentukan. Saya ingin mencoretkan tentang untung nasib bekerja makan gaji. Ada orang, sentiasa mudah urusannya.. apa sahaja yg dilakukan sentiasa mendapat kepercayaan daripada boss.. Ada orang, buatlah apapun yang terbaik yang boleh dilakukan untuk organisasi tempatnya bekerja, tetapi tiada siapa pun yang “nampak” kelebihan dan pengorbanan yang […]

Read More »

SEM tu apa? Bahasa mudahnya…

Ada yg tanya saya tentang SEM. Tolong jelaskan dgn ayat mudah katanya.. Ok saya jelaskan. Tapi kena tau dulu bahawa model yg dihasilkan oleh SEM ialah model Matematik (bahasa mudah). Bukan model catwalk, bukan model rumah banglow dan bukan model ID. Mula2.. Fahamkan.. 1. Untuk kaji hubungan antara satu DV dgn satu IV .. Guna […]

Read More »

Pembinaan Instrumen Soal Selidik

Selepas rintis instrumen kali pertama, diagnosis dilakukan ke atas item dan sampel. Aktiviti diagnosis tersebut meliputi; 1. Diagnosis item2 yg bermasalah yg dikesan secara statistik bersama pakar kandungan. 2. Diagnosis gap yg wujud antara item berdasarkan polariti item utk tujuan menambah item, memperbaiki item atau membuang item. 3. Diagnosis gap yg wujud antara ‘person’ berdasarkan […]

Read More »
Translate »