MITOS TENTANG BISNES DROPSHIP

Orang kata, bisnes dropship ni mudah sebab tak perlu keluar modal beli dan pegang stok.

Errr, ye ke??

Tapi, kenapa ramai peniaga dropship stress dgn bisness mereka?

.
MITOS TENTANG BISNES DROPSHIP

Mitos [1] – berniaga dropship tak payah susah-susah. Macam kacang aje

Mitos [2] – berniaga dropship takde stress. Happy aje.

Mitos [3] – berniaga dropship takde masalah dengan pelanggan sbb bukan produk kita.

.
Ye, semua tu mitos. Tak caya tanyalah mereka yg berpengalaman berniaga dropship.

.
LIMA MASALAH BISNES DROPSHIP

[1] Kena download gambar produk dan upload semula satu-satu masuk marketplace.

Ingat ni senang, kadang2 ambil banyak masa sebab peniaga dropship selalunya part timer.
.

[2] Kena copy & paste semua keterangan produk.

Inipun dengar macam senang. Kalau 1, 2 produk takpe. Tapi untung dropship ni sikit aje. Kena jual banyak produk baru leh jana income yg wow! Dah tu? Tak penat ke nak kena copy paste produk banyak-banyak. Bapak penat oooo.
.

[3] Kena sentiasa cek dengan pembekal stok produk ada atau tidak atau dah habis.

Yg ni memanglah stress sgt terutama masa kita tgh syok dapat order dari customer, dah siap2 lompat bintang. Sekali bila kita forward order kat pembekal, stok kat pembekal pulak dah habis.

Aiyooo, frust satu hal. Nak bgtau customer stok dah habis pun satu hal juga. Yelah, sebab kita market baik punya. Customer dah trust and dah bayar. Lps tu stok takde, nak kena refund balik pulak duit customer. Fuh, mmg dugaan betul.
.

[4] Kena sentiasa cek dengan pembekal kalau-kalau harga produk dinaikkan.

Eh, ingat tak pernah terjadi ke? Dropship jual harga yg lebih murah dari harga dropship yg ‘baru’. Maksudnya pembekal dah naikkan harga tapi dropship tak perasan dan tak tau sebab tak sempat nak jenguk website pembekal.

Sudahnya, untung tak dapat, kena topup pulak lagi duit utk order bagi pihak customer. Bapak sedihhhh…
.

[5] Kadang-kadang pembekal buat jualan murah gila sampai dropship tak boleh cari makan.

Dah elok-elok dropship jual harga retail, tapi sebab pembekal sendiri jual harga lebih murah dari harga dropship (ada sale katanya), maka dropship pun tak dapat cari makan. Sob sob…
.

Ha, tu baru LIMA masalah. Banyak lagi sebenarnya.
.

So, sistem automasi dropship HudJannah ni akan selesaikan LIMA masalah yang disenaraikan di atas sebab semua maklumat produk seperti gambar, keterangan, harga dan stok akan masuk ke akaun seller dropship di marketplace hanya dengan satu klik aje.
.

Kemudian, maklumat seperti harga dan bilangan stok pula akan syncronised dengan sistem HudJannah berterusan.
.

Maksudnya kalau produk habis stok, di akaun Shopee dropshipper pun akan habis. Kalau harga berubah, naik atau turun. Di akaun seller dropship di marketplace pun akan update secara automatik.

So, takde lah dropship ni risau aje tentang availability stok produk yg dijual atau terjual harga lebih murah dari harga dropship.
.

Bukan tu aje, order pun boleh syncronized taww. Sistem HudJannah akan pull detail order customer yg membeli dgn dropshipper masuk sistem HudJannah. Bila dropshipper confirm payment je, penghantaran akan diuruskan oleh pembekal tanpa mendedahkan nama pembekal sbg penghantar produk.
.

BISNES DROPSHIP AKAN JADI PROFESSIONAL

So, apa lagi? Pendaftaran percuma ni tawww. Jom ramai-ramai daftar sebagai dropship HudJannah. Buat duit cara mudah, select & sync aje.
.

Sambil-sambil siapkan tesis, assignment, sambil masak, sambil nyusu anak, pun boleh jana income. Sebab mudah sangat sangatttt. Paling best boleh jadi terapi stress bila dah penat sgt mengadap kerja2 harian.
.
Amacam? Tak nak try ke?

Jom jom jom!!!

Daftar di sini ya guys 🙂

https://hudjannah.com/index.php?route=account/register
.

Nak jadi pembekal?? kalau u olls ada produk dan nak jadi pembekal HudJannah pula, boleh je. Roger no di bawah ni ya. Whatsapp pun boleh

.+60 18-366 4053 (Pn Zaha)

😉.

#AutomatedDropshipSystem
#NoMoreCopyPaste
#DropshipperWelcome
#SmartDropship
#SelectNSync
#HudJannah