Shopee Dropship Supplier

Suka meniaga kat Shopee? Ke belum try lagi. Yg dah try meniaga kat Shopee tu alhamdulillah. Bagus sebab Shopee ni pendaftaran sangat mudah. Buat masa ni, Shopee belum lagi letak syarat mesti ada SSM baru boleh buka akaun seller. Malah, konsep buyer dan seller dalam satu akaun tu memang practical sangat. Tapi kan, macam mana […]

Read More »

MITOS TENTANG BISNES DROPSHIP

Orang kata, bisnes dropship ni mudah sebab tak perlu keluar modal beli dan pegang stok. Errr, ye ke?? Tapi, kenapa ramai peniaga dropship stress dgn bisness mereka? . MITOS TENTANG BISNES DROPSHIP Mitos [1] – berniaga dropship tak payah susah-susah. Macam kacang aje Mitos [2] – berniaga dropship takde stress. Happy aje. Mitos [3] – […]

Read More »

Sistem Automasi Dropship dan Pengurusan Vendor

Seperti yang dijanjikan, NT nak cerita tentang sistem yang baru dibangunkan untuk apa ya? Pertama, mestilah untuk memenuhi minat diri sendiri. Kedua, ialah untuk melihat para peniaga dropship di Malaysia ni berubah daripada cara manual kepada yang lebih sistematik menggunakan sistem E-dagang yang ada fungsi automasi dropship. Kalau kat obersea, memang dah banyak dah sistem […]

Read More »

Camne NT siapkan PhD dalam tempoh 3 tahun.

Pernah dengar ada sorang kawan ni bgtau. Dia kata kalau nak study nak kena tempat selesa. Kat rumah tak boleh sebab banyak gangguan &_$#-+(()&$@. Nak study or siapkan tesis kena pegi library. Tapi, bila pegi library sehari suntuk pun tak dapat buat apa-apa. Dia tanya NT pulak buat camne? NT kata, memang NT suka gi […]

Read More »

Penanda Wacana dalam Penulisan Tesis

Apabila menulis tesis, jangan dilupakan fungsi dan penggunaan penanda wacana. Penggunaan penanda wacana yang betul menunjukkan kesinambungan antara ayat dan perenggan. Penanda permulaan karangan 1. Pada era globalisasi ini, 2. Pada zaman pascakemerdekaan ini, 3. Dalam meniti arus kemodenan ini, 4. Dewasa ini, 5. Pada masa ini, 6. Kini, 7. Dalam meniti kehidupan pada marcapada, 8. Sejak sedekad yang lalu, 9. Sejak […]

Read More »

Standard penulisan akademik

Kesilapan biasa yang dilakukan oleh calon-calon Phd semasa membina perenggan. Hampir semua ayat nak letak citation. Takut nanti pemeriksa pertikai ayat yang tiada citation. Jadi, di mana ayat yang menggambarkan pendirian penyelidik itu sendiri? Sebenarnya standard penulisan akademik mestilah mematuhi hukum-hukum pembinaan perenggan seperti berikut; Dimulai dengan ayat topik. Disokong dengan ayat-ayat fakta. Diakhiri dengan […]

Read More »

Untung nasib kerja makan gaji

Rakan-rakan, percayalah bahawa rezeki setiap daripada kita telah ditentukan. Saya ingin mencoretkan tentang untung nasib bekerja makan gaji. Ada orang, sentiasa mudah urusannya.. apa sahaja yg dilakukan sentiasa mendapat kepercayaan daripada boss.. Ada orang, buatlah apapun yang terbaik yang boleh dilakukan untuk organisasi tempatnya bekerja, tetapi tiada siapa pun yang “nampak” kelebihan dan pengorbanan yang […]

Read More »

Mengapa mesti ANOVA?

Untuk menentukan perbezaan min skor yang signifikan bagi pencapaian Matematik pelajar sebelum dan selepas diberikan intervensi, analisis deskriptif sahaja tidak mencukupi kerana kelemahan analisis deskriptif adalah tidak mengambil kira kemungkinan terdapatnya faktor-faktor luaran yang sepatutnya tidak dikira atau dikenali juga sebagai pemboleh ubah perancu (confounding variables) semasa analisis dilakukan yang boleh mempengaruhi dapatan. Manakala analisis […]

Read More »
Translate »